Кухонний фартух: як було раніше і як зараз

Рекомендації

Вибір фартуха для кухні – нагальна проблема для багатьох. Адже це не сукня, яку легко можна замінити на нову, і демонтаж зазвичай виливається в ремонт кухні.

Зауважте, найчастіше на кухні ви дивитиметеся не на красиві фасади шаф, не на візерунок плитки на підлозі або витяжку оригінальної форми, а саме на фартух.

Невеликий екскурс у минуле. Раніше висота фартуха залежала від габаритів найпоширенішої плитки. Це був квадрат з ребром 10, 12 або 15 см. Звідси розмір фартуха – це 4, 5 або 6 рядів плитки. Значить, стандартний розмір фартуха для кухні (з плитки) – 45-60 см заввишки. На цьому варіанти було вичерпано.

З появою великоформатного керамограніту та штучного листового каменю почалася нова ера в дизайні інтер'єру. Тепер розмір фартуха не обмежений рамками або кратністю викладання плитки. Тепер все залежить лише від вашої фантазії.

Вибирати фартух краще після того, як у вас з'явилося остаточне розуміння, яка підлога, стіни та меблі будуть присутні у приміщенні. І після затвердження фасадів кухні. Тому що знайти відповідний за кольором та іншими параметрами матеріал для фартуха набагато простіше, ніж шукати меблі під фартух.

Найпростіше підібрати фартух під колір стільниці з того ж матеріалу, але при підборі обов'язково враховуйте колір та текстуру фасадів, підлоги, шпалер/фарби на стінах.

Сьогодні часто саме фартух є головним акцентом та прикрасою інтер'єру. Це може бути красивий декор, стилізований під мармур або бетонну текстуру в стилі лофт.

А ще замість того, щоб оздоблювати вузький фрагмент між меблями, дизайнери розширюють фартух на всю стіну кухні. Або навіть кілька стін, що примикають.

Якщо планування «без верху», то кухня просто не має ніякого членування стіни на «фартух» і «не фартух» — вся стіна цілком однаково захищена.

Ще одна інтерпретація цього тренду: фартух продовжується далі, ніж це потрібно з практичних міркувань. Скажімо, фартух перетікає на боковини. Таке рішення виглядає важливим елементом меблевої композиції, а не «п'ятачком стіни», який прикрили від бризок.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити