Від чого залежить товщина стільниці? 

Рекомендації

Замовляючи виріб, хочеться знати – яку товщину можна вважати оптимальною і чи правда, що чим товще, тим краще? На друге питання простіше відповісти – міцність і довговічність верхньої поверхні кухонного столу дійсно зростає з товщиною. Але при виборі слід враховувати інші нюанси:

  • З якого матеріалу буде виготовлена ​​стільниця; 
  • Стільниця у ванну або кухню; 
  • Як використовуватиметься стільниця, яка техніка вбудовуватиметься; 
  • Яка буде кромка.

Що стосується акрилового каменю

Для стільниць, які монтуються на кухонні меблі, оптимальне та рекомендоване використання листів завтовшки 12 мм. Варто розуміти, що товщина листа не те саме, що товщина стільниці. Камінь кріпиться на основу із вологостійкої фанери товщиною 28 мм, при цьому товщина готового виробу становить 40 мм. Використання каркасу необхідне не тільки для створення рівної основи під кам'яні листи, але також і для полегшення ваги готового виробу при масивних габаритах. Акриловий камінь дуже твердий і зносостійкий матеріал, тому товщини листа в 12 мм більш ніж достатньо для багаторічного активного використання стільниці на кухні. Слід врахувати, що для деяких моделей варильних панелей товщини стільниці 40 мм недостатньо (дізнатися, яким має бути параметр, можна з паспорта варильної панелі). Необхідної товщини стільниці досягають за рахунок ширини торцевої кромки та додаткових ребер жорсткості, але не за рахунок товщини кам'яних листів.

Поговоримо тепер про стільниці з кварцового каменю 

Плити з кварцового каменю бувають завтовшки 20 мм і 30 мм. Стільниці з цього матеріалу встановлюються без каркаса. Уявлення про товщину стільниці створює її кромка - а кромку можна зробити якою завгодно: 38 мм, 40 мм, 60 мм або навіть більше. Це вже питання дизайну інтер'єру та особистого смаку.

Модна тонка стільниця з листової кераміки 

Тонка, стільниця, що наче зависла у повітрі візуально полегшує інтер'єр, такі меблі вже не виглядають як кухонні, а більше схожі на «нормальні меблі» такі як у вітальні. Такий ефект досягається за рахунок установки плити 12 мм прямо на шафи, тут не використовується каркас. Керамічна стільниця може бути виключно з прямими кутами, ніяких закручених кромок, у крайньому разі - з виступами або скосами.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити