Кварцовий агломерат. Склад та виробництво

Новини компанії

Кварцовий агломерат – одна з назв штучного кварцового каменю, який в останні роки все частіше використовують для оздоблення внутрішніх інтер'єрів, а також для виготовлення стільниць, раковин, мийок, підвіконь, душових піддонів.


Причина зростання популярності кварцового агломерату цілком обґрунтована. Кварцовий камінь, будучи штучно створеним матеріалом, практично за всіма параметрами перевершує природний мармур і граніт, які мають аналогічні сфери застосування.

З чого роблять кварцовий агломерат

До складу кварцового агломерату входить подрібнений природний кварц (кварцовий пісок), поліефірні смоли, фарбувальні пігменти та декоративні добавки. Кварцову крихту, яка становить основу агломерату, отримують з жильного кварцу. Залежно від торгової марки, на неї припадає 92-96% складу. Декоративні добавки і пігменти становлять близько 1%, решта – поліефірні смоли, які виступають сполучною речовиною.

Тонкощі технології

Технологія виробництва кварцового агломерату вимагає повного вакууму і високої температури, при яких складові під одночасним впливом пресування і вібрації змішуються в однорідну масу. Завдяки пресуванню і вібрації, матеріал набуває однорідної, щільної, позбавленої пустот структури.

Переваги кварцового агломерату

  1. Оскільки природний кварц – один з найбільш твердих мінералів у природі, кварцовий агломерат також відрізняється високою твердістю та міцністю. Поверхні з кварцового каменю стійкі до пошкоджень і стирання. Потрібно дуже добре постаратися, щоб на виробі з кварцового агломерату залишити подряпину.

  2. Смоли, що входять до складу кварцового каменю, забезпечують еластичність, завдяки чому цей матеріал добре витримує різного роду навантаження на розтяг, стиск, вигин.

  3. Кварцовий агломерат не боїться впливу агресивних хімічних речовин, зокрема, кислот і розчинників.

  4. Відсутність в матеріалі пор і мікротріщин не дає можливості бактеріям і плісняві накопичуватися на поверхні, проникати всередину матеріалу і викликати його руйнування. Поверхні з кварцового агломерату відповідають всім стандартам гігієнічності. Їх використовують на кухні, в медичних лабораторіях, на харчових підприємствах і у дитячих закладах.

  5. Розлита кава, чай і навіть яскраво забарвлений фруктовий сік не залишають плям на поверхні стільниці з кварцового агломерату: рідина не проникає у позбавлений пор матеріал, залишається на його поверхні та легко усувається вологою губкою.

  6. Поверхні з кварцового каменю добре витримують нетривалий вплив високих і низьких температур – вони не деформуються, не втрачають кольору.

  7. Важливою перевагою кварцового агломерату є стабільність кольору. Це якраз те, чого ви не знайдете у натурального каменю. Вибравши колір кварцового каменю, можна не турбуватися про те, що листи будуть відрізнятися відтінком або малюнком.

  8. Вироби з кварцового агломерату практично не вимагають ніякого особливого догляду. Якщо поверхні з граніту і мармуру рекомендується регулярно натирати воском або спеціальними мастиками, для догляду за кварцовим каменем досить буде вологої ганчірки.

Багата колірна гама

Колірна гама кварцового агломерату набагато перевершує натуральний камінь. Різні торгові марки пропонують широку палітру кольорів і відтінків – від спокійних пастельних до насичених і яскравих, а також різноманітну текстуру поверхні. У багатьох колекціях представлений камінь з різним малюнком вкраплень, плити з гладкою поверхнею або з рельєфним тисненням. Цікавим рішенням для інтер'єрного дизайну можуть стати напівпрозорі плити.


Кварцовий агломерат – прекрасний матеріал, який допоможе кожному проявити свій смак і знайти свій стиль у створенні інтер'єрів.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити