Коли щось пішло не так. Монтаж стільниць: особливості установки 

Рекомендації

Ніщо так не дратує у процесі ремонту, як різниця між очікуванням та реальністю. Що може піти не так у процесі монтажу стільниці з акрилового або кварцового каменю, адже виміри зроблені, стільниця теж.

Ось невеликий список "ляпів", які можуть зіпсувати ідеальну картинку:

  • Транспортування виробів має бути дуже акуратним, інакше на гладких та глянсових поверхнях утворюються пошкодження. 
  • Не можна переносити стільницю одній людині, тільки якщо розподілити навантаження між двома або трьома людьми, вона цілою "добереться" до 
     місця встановлення.
  • Не можна недбало ставитися до вимірів – стільниця повинна точно вписатися в гарнітур, похибка навіть у 2-3 мм може призвести до перекосів при встановленні.
  • Нерідко при непрофесійному монтажі стики не повністю герметизують, це може призвести до швидкого руйнування кромок, стиків і вирізів.
  • Дуже важливе не можна — НЕ МОЖНА рухати, переміщувати меблі в період між вимірами та встановленням стільниці. Часто буває, що поки замовник чекає на свою стільницю, у нього з'являється спокуса внести коригування в розставляння меблів. Міліметер праворуч, міліметр ліворуч і все — нові виміри та нова стільниця.


Щоб цього всього уникнути, потрібно дотримуватися певних правил:

  • Перш ніж розпочати монтаж стільниці, переконайтеся, що приміщення надалі не буде піддаватися ремонту та фундаментальним змінам. Бажано, щоб на підлозі було завершено стяжку, укладено плитку або ламінат. Приберіть у приміщенні будівельне сміття та предмети, які можуть перешкодити вільно пересуватися.
  • Стільниця встановлюється, тільки коли остаточно завершено складання кухонного гарнітура, або, як мінімум, його нижнього ярусу.
  • Під час підготовки необхідно враховувати розташування фартуха та труб. У деяких випадках доводиться підганяти стіну під стільницю. Стіна повинна бути рівною без зайвих виступів та вигинів, тільки тоді вийде ідеально рівне примикання стіни та стільниці.
  • Велика вага стільниці, особливо якщо йдеться про кварцовий камінь, значно ускладнює монтаж. Тому кожні 80 см стільниці мають бути оснащені додатковою опорою.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити