На що варто звернути увагу при облаштуванні кухні-студії

Рекомендації

Кухня-студія: об'єднання з дотриманням функціональних меж

Кухня-студія об'єднує не тільки простір, а й людей. Відкрите планування візуально збільшує приміщення, воно зручне для затишних посиденьок в сім'ї і гучних вечірок. 
Студії актуальні на сьогоднішній день і для квартир старих будівель з маленькими кухнями, і для новобудов, де для кухні передбачено більше місця.

На що варто звернути увагу при облаштуванні кухні-студії:
Планування і зонування. Це ключовий фактор, який допомагає розмежувати функціональні зони за відсутності стінки між кухнею та вітальнею. Способи зонування можуть бути абсолютно різні, але найчастіше цю функцію виконують меблі.

Кухонний острів або барна стійка чудовий варіант для зонування. Це 2в1: зручно і стильно. Якщо до об'єднання кухні з вітальнею про встановлення кухонного острова можна було тільки мріяти, то в кухні-студії для цього є всі умови.

Барна стійка або кухонний острів так само допоможуть упорядкувати систему зберігання. Тут можна організувати вбудовані шухляди, які сховають кухонне начиння.

Що стосується побутової техніки, то її теж краще не виставляти на показ, а обрати варіант вбудованої техніки і приховати витяжку і посудомийну машину за фасадами гарнітури.

Освітлення в кухні-студії грає величезну роль. Тут однією спільною люстрою не обійтися. Для робочої зони кухні потрібно своє освітлення, наприклад стельові споти, які потрібно поєднувати з підвісними люстрами в обідній зоні і з настінними бра в зоні відпочинку.

Тепер обираємо стиль. Тут немає обмежень, кухню-студію можна організувати в класичному стилі, мінімалізмі або в стилі лофт. Але найлегше реалізувати таке планування в стилі ф'южн або хай-тек, тим більше, що ці стилі своєю легкістю і прагненням до відкритих просторів підтримують головну об'єднуючу концепцію кухні-студії. Обов'язкове правило в дизайні кухні-студії, щоб інтер'єр плавно "перетікав" з кухні у вітальню і навпаки, був єдиним цілим.

Світла колорова гамма полегшить простір і ще більше його розширить. А для акценту можна вибрати цікавий декор стільниці та кухонного фартуха. У колекціях акрилового і кварцового каменю є багато ефектних мармурових декорів, які зараз дуже актуальні в інтер'єрних рішеннях.


Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити