П - прямокутник на кухні

Рекомендації

Як то кажуть, все по поличках та по кутках. П-подібне планування кухні показує як максимально ефективно використовувати кожен кут на кухні. 

П-подібна кухня - це планування, при якому кухонний гарнітур, побутова техніка та системи зберігання розташовані по трьох суміжних стінах. У плані вона нагадує букву П. Нерідко одна з боковин П-подібної кухні - півострів або барна стійка.

Кому підійде кухня літерою П:

  • П-подібне планування універсальне і підходить майже для всіх типів кухонь (виняток - дуже вузька та витягнута кухня шириною менше ніж 2,2 метра). 
  • Якщо йдеться про суміщену кухню-вітальню або студію. 
  • Коли кухня квадратної або прямокутної форми завширшки 2,4-3,2 метра. Якщо приміщення вужче, краще вибрати пряме або кутове планування. Якщо ширше – кутове чи острівне. 
  • Власникам просторої прямокутної кухні, де планується розмістити великий обідній стіл. 
  • У тому випадку, якщо висота підвіконня на кухні 85-90 см: саме такою вона повинна бути, щоб зробити у вікна робочу поверхню або встановити мийку.

Корисні поради, які варто врахувати:

  • Ідеальне планування П-подібної кухні: на 1 частині літери П мийка, робоча зона та плита. Бажано на цій же стіні мати верхні шухляди – там буде сушарка та вбудована витяжка з відведенням у вентиляцію над плитою. Холодильник, мікрохвильову піч і духову шафу можна відносити далі. 
  • Специфіка П-подібного планування - це безліч кутів та стиків, у цьому випадку чудовий компаньйон для П-подібного планування - безшовна П-подібна стільниця з акрилового каменю. Кути є, а швів немає. Таке безшовне з'єднання спрощує прибирання та подовжує термін служби стільниці.
  • Одна боковина гарнітуру може бути коротшою, так що ви зможете виділити більше місця для обідньої групи або зробити вхід на кухню вільнішим. 
  • Залучити кути на всі 100%. Два кути кухні не повинні пропадати даремно, тим більше, що вони мають великий потенціал. Наприклад, кутові тумби варто оснастити багаторівневими висувними системами або каруселлю. Так з кутів зникнуть «мертві зони» і буде дуже зручно. Хоча б в одному з кутів можна розмістити мийку чи плиту.

Інші статті

Усі статті
Усі статті

Стати партнером

Залиште свої дані або зателефонуйте нам:

+38 073 270 52 00

Надіслати проект

Напишіть про свій проект і ми опублікуємо вашу роботу на нашому сайті

Надіслати пропозицію

Напишіть нам вашу пропозицію чи побажання

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Заявку відправлено, ми зв'яжемося з вами для обговорення деталей.

Закрити

Дякуємо!

Проект відправлений, ми зв'яжемося з вами для узгодження публікації.

Закрити

Увага!

Не правильно введені дані форми!

Закрити